mandag 8. september 2008

Hurtigruten- Verdens vakreste sjøreise



Om hurtigruten:




Hurtigruten ASA er et selskap som opererer innenfor områdene Hurtigruten, Reiseliv, Kollektivtrafikk(ferge, hurtigbåt og buss). Dette er et tilbud som er veldig populært på sommerstid og tiltrekker seg mange turister til Norge. Hurtigruten anløper 35 havner fra Bergen til Kirkenes, og man kan også hoppe på en plass til et nært stopp. Det er mulighet til å ha med seg bil om man ønsker det for et ekstra tillegg. Her har du muligheten til å se den vakre naturen i Norge fra Bergen til Kirkenes. Her har man muligheten til å dra på konferansetur og gledestur. Hurtigruten kan kalles et flytende hotell eller cruise med fantastiske omgivelser.



Typer reiser/Pakker:
Hurtigruten tilbyr 3 forskjellige reiser, da den første er:

Bergen- Kirkenes- Bergen med en tidsperiode på 11 dager. Denne reisen har en prisgruppe fra 23850-27900 pr.pers på sommerstid avhengig av hvilken lugar man ønsker.

Det andre tilbudet er fra Bergen - Kirkenes. Denne turen har en varighet på seks dager. Prisen for en person er i en prisgruppe fra 16000-44000 pr.pers er også avhengig av hvilken lugar man ønsker og det siste tilbudet fra Kirkenes- Bergen ligger i samme prisgruppe som sistnevnte. Disse prisene er uten bil.
Prisene er relativt høy, men det er rimeligere om man er 2 på samme lugar eller om man reiser på vinteren. Hurtigruten får støtte fra staten på vinteren for at det er lite turister på den årstiden, så de får en årlig støtte for å kompensere for underslaget denne tiden. Ifølge Wikipedia er den årlige summen 1,9 milliarder.

Klokkeslettene er utrolig nok helt nøyaktige i alle byene. I Bodø ankommer den både kl 12:30 og kl 01:30. Den anløper kl 04:00 og kl 15:00. Om man da forestiller seg antall passasjerplasser tilgjengelig er det lett å forstå at de er rimelig tom på vinteren.

Aktiviteter og tilbud:

Noen av de mange utfluktene Hurtigruten tilbyr iløpet av seilingen er Havørnsafari, Spekkhoggersafari og Scootertur i Lappland. Ellers så har noen av de nyeste skipene basseng og boblebad.
Kjente utflukter i Bodø:
Rafting tur til Saltstrømmen: Når hurtigruta legger til kai i Bodø står det klar raftingbåter til de passasjerene som ønsker å bli med. Hurtigruta er i Bodø i ca 2 t og 30 min, mens turen med raftingbåtene varer ca i 2 t 15 min. Prisen for en slik utflukt er 870,-. Denne aktiviteten gjelder fra April til Oktober.

Tur til svartisen:
Ca en halvtime før Ørnes stopper Hurtigruten midt på havet der de ønskede passasjerene kan gå over i en annen mindre båt for å se på Svartisen. Prisen for denne utflukten er 900,- og den varer ca i 5t.

Litt historie:
Hurtigruten ble åpnet i 1893 med strekningen Trondheim- Hammerfest og det første hurtigruteskipet som startet med dette het DS «Vesteraalen». Det har alltid vært økonomisk statsstøtte for å drive Hurtigruten, da den begynte med 15000kr i 1893.


Klientell:
Det er mest passasjerer over 60 år som reiser på denne sjøreisen.

Spise:
Om man vil ha alle måltidene inkludert i prisen må det forhåndsbestilles, men de fleste velger å forhåndsbetale lunsj bufetten og heller betale middagen om bord.
Hurtigruta er veldig kjent for deres enorme lunsj buffet. Her har de alt fra varme kjøttkaker til stekt bacon og egg og en dessert buffet inkludert i lunchen. Mange ville kanskje kalle dette for en middagsbuffet.


Kilder:
Visitnorway.no
Hurtigruten.no
Wikipedia: Hurtigruten

Linker :

Film fra svartisen tur:
http://www.hurtigruten.com/no/default.aspx?side_id=715